اخذ ویزای تحصیلی کانادا

اخذ ویزای تحصیلی کانادا
کسانی که موفق به کسب بورسیه تحصیلی در کشور کانادا می شوند میتوانند از شرایط تحصیل رایگان در کانادا و در این دانشگاه ها استفاده کنند، از شهرهای مهم کانادا میتوان به تورنتو، ونکوور، مونتریال، کلگری، ادمونتون، کبک و اتاوا اشاره کرد. راه های مهاجرت به کانادا از طریق اخذ ویزای کار در کانادا ، سرمایه گذاری و تحصیل در کانادا می باشد، بنابراین اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری ، کار و تحصیل صورت می پذیرد.

شرایط اعزام دانشجو و تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا تا مقطع دیپلم به صورت اجباری می باشد که دانش آموزان بعداز گذراندن این 12 سال تحصیلی موفق به اخذ مدرک دیپلم می شوند و میتوانند وارد دانشگاه شوند ،بنابراین فرد برای ادامه تحصیل میبایست شرایط اخذ پذیرش در این دانشگاه ها را داشته باشد. در کالج ها رشته های کاربردی و فنی و حرفه ای تدریس میشود و زبان تحصیل آنان انگلیسی نیز می باشد در واقع تحصیل در کانادا در این مقطع به زبان انگلیسی میباشد و در پایان به دانشجویان مدرک فارغ التحصیلی کالج داده میشود. دراین دانشگاه ها مقاطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترا گذرانده میشود و مدرک علمی دانشگاه به دانشجویان اعطا می شود.
از شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه های کانادا معدل و نمرات سال آخر دبیرستان دانش آموزان است. زبان تدریس در اغلب دانشگاه های کانادا انگلیسی و از این رو دانشجویان میبایست مدرک زبان آیلتس حداقل 6 را داشته باشند.

مقطع لیسانس یاکارشناسی

برای تحصیل در مقطع لیسانس دانشگاه های کانادا متقاضی میبایست مدرک دیپلم با معدل حداقل 14 را داشته باشد البته پذیرش در بعضی رشته های تحصیلی در دانشگاه های ممتاز نیازمند معدل بالای 15 میباشد لذا داشتن مدرک زبان آیلتس حداقل 6 یا تافل جهت پذیرش در دانشگاه الزامی است. لازم به ذکر است دانشجویانی که مدرک زبان ندارند میبایست دوره های آموزشی زبان انگلیسی را در دانشگاه سپری کنندکه ممکن است یک یا دو ترم زمان ببرد زیرا تحصیل درکانادا بدون مدرک زبان دانشجویان را با مشکل مواجه میسازد لذا پیشنهاد همکاران ما در موسسه وی بل این است که متقاضیان عزیز در کشور مبدا مدرک زبان خود را بگیرند.

هزینه تحصیل در مقطع لیسانس دانشگاه های کانادا در سال مبلغی حدود 14000 تا 18000 دلار میباشد که این مبلغ با توجه به دانشگاه متغیراست. در مقطع لیسانس ،دانشجویانی که معدل بالا دارند کمک هزینه تحصیلی بین 1500 تا 9000 دلار در سال را دریافت میکنند.

در مقطع فوق لیسانس هزینه های تحصیل برای هرسال بیش از 6000 تا 9000 دلار میباشد که البته در این مقطع برای دانشجویان بین المللی و دانشجویانی که مدرک دانشگاهی کشورهایی غیر از آمریکا و کانادا را دارند گرفتن کمک هزینه تحصیلی و پرداخت هزینه زندگی دانشجویی در کانادا بسیار مشکل است.

مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی

دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های کانادا می بایست مدرک کارشناسی 4 ساله با معدل بالای 14 و توصیه نامه از اساتید مقطع لیسانس خود و مدرک زبان تافل یا آیلتس 6.5 را داشته باشند. لازم به ذکر است که اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ندارند در اغلب موارد امکان پذیر نمیباشد. در اکثر دانشگاه های کانادا به دانشجویان مقطع فوق لیسانس کمک هزینه تحصیلی داده نمیشود البته در برخی از دانشگاه ها با توجه به شرایط دانشجو بعد از طی کردن سال اول تحصیلی یا در بعضی مواقع از همان سال اول به دانشجو کمک هزینه تحصیلی داده میشود.
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه های کانادا دارند میبایست مدرک زبان آیلتس 7 را داشته باشند. سالانه به 1000 نفر از دانشجویان مقطع دکترا اقامت دائم کانادا داده می شود که می توانند در ارگان های دولتی کانادا مشغول به کار شوند به همین دلیل متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکترای کانادا بسیارند. دانشجویان در این مقطع میتوانند از کمک هزینه های تحصیلی بهره مند شوندهمچنین دانشجویان ابتدا میبایست جهت اخذ پذیرش در مقطع دکترای کانادا محل تحصیل خود را انتخاب کنند در غیر این صورت در اغلب مواقع پرونده دانشجو توسط هیئت علمی دانشگاه رد میشود.
در کشور کانادا اغلب دانشگاه ها به صورت خصوصی میباشند و هزینه های تحصیل در کانادا با توجه به محل تحصیل متغیر میباشد که بالاترین هزینه ها مربوط به شهر آنتاریو و کمترین هزینه ها مربوط به شهر کبک میباشد اما به طور کلی هزینه ها حدود 14000 تا 22000 درسال میباشند.

رشته های پر در آمد و مورد نیاز در کانادا

در کالج ها اغلب رشته های فنی حرفه ای ، مهندسی تخصصی و کاربردی در دوره های کوتاه مدت برگذار میشود. بعضی از رشته های تحصیلی در کالج ها تا مقطع لیسانس نیز ارائه میشوند که این مقطع یا در خود کالج تکمیل میشود یا با همکاری یکی از دانشگاه ها برگزار می گردد.
افرادی که متقاضی ادامه تحصیل در کالج های کانادا هستند میبایست حداقل مدرک دیپلم دبیرستان و مدرک زبان آیلتس یا تافل را داشته باشند البته کسانیکه مدرک زبان ندارند ابتدا میبایست دوره آموزش زبان را سپری کنند که شهریه سالانه دوره های آموزش زبان حدود 10000 تا 11000 دلار میباشد. شهریه تحصیل در دوره های کالج حدود 12000 تا 14000 دلار در سال است و هزینه زندگی حدود 800 تا 1200 دلار در ماه میباشد.
دانشجویانی که موفق به اخذ ویزای تحصیلی کانادا شده اند میتوانند به صورت پاره وقت در دانشگاه ها مشغول به کار شوند و یا قادرند20 ساعت در هفته درمحیط خارج از دانشگاه کار کنند. البته از سال دوم به بعد میتوانند به صورت تمام وقت مشغول به کارشوند.
دانشجویانی که موفق به اخذ تابعیت کانادا شده اند و اقامت تحصیلی کانادا را گرفته اند، می توانند در خوابگاه های دانشجویی مربوط به دانشگاه ها یا در پانسیون ها اقامت داشته باشند یا می توانند بیرون از محیط دانشگاه ها یک واحد کامل یا یک اتاق اجاره کنند. دانشجویانی که تمایل به اقامت در خوابگاه های دانشگاه را دارند با توجه به امکانات خوابگاه ماهانه مبلغی حدود 300 تا 700 دلار را می بایست پرداخت کنند. دانشجویانی که اقامت در پانسیون ها را انتخاب میکنند با توجه به محل پانسیون و برخی خدمات میبایست در ماه حدود 700 دلار پرداخت کنند و دانشجویانی که خارج از دانشگاه یک اتاق با سرویس مشترک یا یک واحد کامل اجاره می کنند با توجه به محل اقامت ، ماهانه میبایست مبلغی حدود 400 تا 900 دلار بابت اجاره پرداخت کنند لذا اغلب آنان تمایل به داشتن همخانه دارند تا هزینه هایشان را کاهش دهند.دانشگاه های پزشکی کانادا از معتبرترین و پرطرفدارترین دانشگاه ها در سطح جهان است ودانشجویان پس از فارغ التحصیلی به راحتی میتوانند درتمامی کشورهای جهان مشغول به کارشوند یا تحصیل پزشکی ودندانپزشکی در کانادا خودرا در دوره های تخصصی تکمیل نمایند.
 

مواردی که در مورد تحصیل در دانشگاه ها و کالج های کانادا باید بدانید :

 
  • برای درک تفاوت کالج با دانشگاه باید بدانید کالج ها اغلب زیر مجموعه دانشگاه ها هستند و دوره های تخصصی و فنی در کالج ها بیشتر ارائه می شود که اکثرا دوره ی تحصیلی کوتاهتری نسبت به دانشگاه دارند. مقاطع فوق لیسانس و دکتری به ندرت در کالج ها ارائه می شود و این مقاطع مخصوص دانشگاه هاست. دوره لیسانس در کالج ها و دانشگاه ها ارائه می شود. کالج ها ارتباط مستقیمی با صنعت و بازار کار دارند اما دانشگاه ها بیشتر روی آموزش ساختار علمی تمرکز دارند.
  • هزینه های تحصیلی با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر شما متغیر است که هزینه تقریبا بین 8 تا 10 هزار دلار کانادا برای هر ترم است. اما هزینه های کالج مقداری از دانشگاه ها پایین تر است که حدودا ترمی 6 تا 8 هزار دلار کانادا است.
  • کالج ها اکثرا خوابگاه دارند.  اخذ اقامت بعد از تحصیل در دانشگاه شرایط مطلوب تری دارد مخصوصا اگر شما در مقطع فوق لیسانس یا دکتری فارق التحصیل شده باشید می توانید از برنامه های مخصوص برخی استان ها استفاده کنید.البته از طریق کالج هم میتوان به اقامت رسید اما مسیر آن متفاوت است.
  • اجازه کار برای دانشجو هفته ای 20 ساعت خارج از محل تحصیل است که در  محیط محل تحصیل نیز می توانید مشغول شوید.
  • همسر دانشجو می تواند به صورت فول تایم کار کند و فرزند فرد دانشجو به رایگان در مدارس دولتی امکان تحصیل دارد.
 

متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا حتما بخوانند:


برای آپدیت اکانت، دنبال فرمول نباشید، هرچیز مربوط و نامربوط به آپدیت اکانت شما هیچ ارتباط معنا داری با پاس شدن شما ندارد. دوستانی بودند که بدون آپدیت پاس شده اند و دوستانی هم بوده اند که با فاصله چند ماه از آخرین آپدیت پاس شده اند. همانطور که قبلا گفتیم پرونده هر متقاضی کاملا متفاوت و منحصر به فرد است.
سیستم اداری کانادا از جمله دانشگاه ها تنها به اصول و تعاریف خودشان توجه می کنند. مدارکی که ارسال می کنید باید با تعاریف خودشان هماهنگ باشد.

 

موردی که برای خیلی از دوستان سوال است :


آیا با پذیرش در یک دانشگاه و گرفتن ویزا امکان تغییر دانشگاه هست؟

از نظر حقوقی هیج منعی برای پذیرفتن چند آفر مختلف به صورت همزمان ، از یک کشور یا چند کشور و اقدام همزمان برای ویزای تحصیلی از چند کشور مختلف وجود ندارد. لازم به ذکر است که برای ویزا هم مشکلی پیش نمی آید.سفارت می داند چون ویزای تحصیلی برای ایرانیان زمان بر و نتیجه غیر قابل پیش بینی است، اقدام برای یک کشور دیگر به عنوان پلن B معقول و طبیعی است. تنها در موارد خاصی ممکن است استاد یا دانشگاه از شما تعهدی مبنی بر عدم پذیرش تحصیل در دانشگاه یا دپارتمان دیگری بگیرد که در این صورت مسئولیت قانونی متوجه شما خواهد بود.

عملا تبادلی بین دانشگاه ها وجود ندارد که متوجه پذیرش شما از چند دانشگاه در یک کشور شوند مگر اینکه دانشگاه در نامه ها و مکاتبات مربوط به پذیرش شما رضایت گرفته باشد که مواردی را به صورت عمومی (public) منتشر کند. شرکت Vie Belle اکثرا برای متقاضیان دانشجویی به چندین دانشگاهی که مورد ارزیابی قرار گرفته و واجد شرایط برای دانشجو است درخواست می فرستد. بعد از ارسال مدارک شما هیچ کنترلی روی سکیوریتی چک ندارید.
 

سکیوریتی چک چیست ؟


در کار مهاجرت صادق بودن یک اصل مهم است چرا که اگر موردی را ذکر نکنید، متوجه نشوند و فکر کنید با بیان شما ممکن است سفارت حساس شود، برعکس ممکن است در معرض پنهان کاری قرار بگیرید. پس بهتر است صادقانه رفتار کنیم.
 
  • سکیوریتی چک ، یک پروسه است که بنا به شرایط شما ، آفیسر (به جز موارد بسیار معدود) بعد از تصمیم در مورد پرونده شما ، تصمیم به انجام چند مرحله سکیوریتی می کند که برای بررسی بیشتر به مراکز مربوطه مثلا سازمان امنیت کانادا یا استعلام از دیگر سفارت ها و ... در خارج از سفارت کانادا می فرستد. این پروسه از 20 روز و گاهی تا 20 ماه به طول می انجامد که سوابقی مثل سفر ، سن ، رشته تحصیلی ، خانوادگی ، فعالیت شغلی  سربازی و ... را که شما نمی توانید تغییر دهید را مورد بررسی قرار می دهند.
  • از روی تجربه ای که شرکت Vie Belle در این زمینه کسب کرده نشان می دهد که رشته هایی با زمینه تحقیقاتی مثل هوافضا و برخی گرایش های مهندس شیمی و مکانیک احتمال بیشتری برای سکیوریتی چک دارند.
  • متقاعد کننده بودن مدارک و شرایط شما در همان روز اول مشخص شده و بقیه زمان بخاطر مسائل این چنینی می باشد.
  • کانادا  هیچ لیستی مبنی بر سکیوریتی چک ندارد پس نگران نباشید چون شما هیچ کنترلی روی این قضیه ندارید.
 

نامه POE :


برای ورود به کانادا علاوه بر ویزا ، نامه ای تحت عنوان  Letter of Introduction یا Port of Entry یا Correspondence Letter دارید.

بعد از صدور ویزا این نامه به اکانت شما ارسال می شود که نامه معرفی یا آشنایی نامیده می شود و نامه معرفی مجوز کار یا تحصیل شما نیست.این نامه را نگه دارید!! شما باید در هنگام ورود به کانادا برای گرفتن ویزای کار یا تحصیل این نامه را به نماینگان دولت نشان دهید.
 

وب فرم Web Form :


امکانی است که برای پیگیری پرونده ، گزارش مشکلات پروفایل ، ... اداره مهاجرت کانادا برای ارتباط بین متقاضی و این اداره فراهم کرده است.

حتما بعد از زمان میانگین اعلام شده از سوی سفارت، برای پیگیری وضعیت پرونده ، وب فرم را پر کنید.

اگر می خواهید مسئله مبهمی را در مورد پرونده تان اطلاع دهید ، فقط در مورد مسائل مهم این کار را انجام دهید. برای پیگیری نیاز به متن خاصی نیست همین که اعلام کنید چند هفته می گذرد و خبری از پرونده شما نشده و می خواهید پیگیری کنید کافی است. چنانچه یک بار پاسخ دادند که پرونده در حال بررسی ست ، صبور باشید و از ارسال وب فرم و ایمیل زدن تکراری خودداری کنید.

نگران نباشید شرکت Vie Belle در تمامی این مراحل در کنار شما خواهد بود تا تمامی این مدارک بی عیب و نقض در پرونده شما قرار بگیرد و امکاناتی چون وب فرم بهترین کارکرد را برای شما داشته باشد.


حال که اطلاعاتی کلی راجع به ویزای تحصیلی کانادا را برایتان شرح دادیم زمان این است که مدارک مورد نیاز برای درخواست این ویزا را بدانید.

برای درخواست ویزا نیاز به ارائه دو نوع مدارک اجباری و اختیاری است که با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی و میل زیاد ایرانیان به مهاجرت، شرکت Vie Belle  لزوم ارائه مدارک اختیاری ، همانند مدارک اجباری را حیاتی می داند.
 

مدارک مورد نیاز اجباری برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا:

  • فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • نامه پذیرش دانشگاه یا کالج دارای شماره DLI
  • تصویر ویزاها و مهرهای پاسپورت فعلی وقبلی
  • نامه بورسیه یا فاند یا هر نوع کمک مالی
  • گواهی حساب بانکی (تمکن مالی ) متقاضی یا پشتیبان
  • مدرک سرمایه گذاری ، فیش حقوقی ، جواز کسب ، اجاره نامه ، ... یا هر گونه مدرکی دال بر در آمد جاری متقاضی و یا پشتیبان مالی به همراه ترجمه
  • عکس دیجیتال با مشخصات مورد نیاز CIC
  • فرم Additional Family Information IMM5645E
  • مدرک CAQ برای ایالت کبک


 

مدارک اختیاری برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا:

 
  • برنامه تحصیلی- Study Plan
  • کاور لتر
  • شناسنامه و ترجمه
  • رزومه (شامل هرگونه عنوان تز، پایان نامه، رساله، مقاله ها و پیپرهای انتشار یافته)
  • دانش نامه ، ریز نمرات و ترجمه آن
  • گواهی عدم سوء پیشینه و ترجمه
  • مدارک تافل ، آیلتس یا GRE
  • اسناد ملکی متقاضی و یا پشتیبان مالی
  • گواهی تعهد محضری پشتیبان مالی و ترجمه
  • گواهی سابقه کار به انگلیسی یا ترجمه گواهی سابقه کار فارسی و یا مدارک رسمی خود اشتغالی
  • گواهی پیشنهاد کار بعد از تحصیلات به انگلیسی یا ترجمه گواهی پیشنهاد کار فارسی
  • سایر مدارک وابستگی جهت ارائه به عنوان مدرک تایید



شرکت Vie Belle در طول تشکیل پرونده، با شما همراه خواهد بود، تا در صورت امکان موارد بیشتری از مدارک اختیاری را در پرونده شما جای دهیم.



 

دانشگاه های معتبر کانادا



طراحی سایت : رسانه گستر © 2002 - 2020