ویزای تحصیلی ایتالیا

ویزای تحصیلی ایتالیا
تحصیل در ایتالیا از نظر سهولت برای ورود دانشجویان، سومین کشور دنیا و نخستین کشور در اروپا است. در ایتالیا دانشگاه‌های ممتاز و دولتی بی نظیری چون دانشگاه‌های ساپینزا، بولونیا و پلی تکنیک میلان، تورین و بسیاری دیگر با رتبه‌های جهانی بسیار مناسب بر اساس آخرین رتبه بندی QS وجود دارند.
ادامه تحصیل در ایتالیا به زبان ایتالیایی و یا به زبان انگلیسی میسر است. در صورتی که مشتاق به ادامه تحصیل به زبان ایتالیایی هستید (و یا قصد دریافت مدرک کارشناسی در کشور ایتالیا را دارید)، قبل از درخواست ویزای تحصیلی از ایتالیا ابتدا شما نیازمند گذراندن دوره های زبان ایتالیایی و گرفتن نمره قبولی در آزمون Esterni که توسط مدرسه ایتالیایی در تهران “پیترو دلا واله” برگزار می شود، خواهید بود. این امتحانات بهمن هر سال برگزار شده و دانشجو با خواندن کتاب 1 و 2 Espresso و کسب حداقل نمره 160 از 200 نمره می تواند برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام نماید. لازم به ذکر است که داشتن این مدرک تنها برای گرفتن ویزا می باشد و برای ورود به دانشگاه باید مدارک مورد نیاز هر دانشگاه را تهیه نمایید.

 

نظام شهریه و بورس دانشجویی در ایتالیا


به طور میانگین برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، حدوداً 1200 تا 3000 یورو در سال می باشد. بیمه دانشجویی حدوداً 150 یورو در سال هزینه دارد. هزینه زندگی به طور متوسط ماهیانه 400 – 500 یورو برای دانشجویان مجرد و برای متقاضیان متاهل به طور متوسط برای هر نفر حدود 200-300 یورو افزوده می شود.
پرداخت شهریه معمولا در دو قسط قابل پرداخت است که قسط اول زمان ثبت نام و زمان حضور دانشجو در ایتالیا و قسط دوم 6 ماه بعد پرداخت می شود.

امکان کاهش قابل توجه شهریه در ایتالیا

همچنین به جز بورسیه، با توجه به توانایی هایی موجود موسسه امکان کاهش شهریه سالیانه شما تا حد 500 یورو در سال نیز وجود دارد و با توجه به مورد تایید بودن این دانشگاه ها از نظر وزارت علوم ایران، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از ترم دوم تحصیل ارز دانشجویی تعلق میگیرد.

انواع بورس در ایتالیا:

در کل کمک تحصیلی در ایتالیا به سه نوع می باشد:
  1. کاهش شهریه و پرداخت شهریه 500 تا 1000 یورو در سال
  2. اخذ بورسیه استانی تا سقف 5200 یورو در سال بعلاوه پرداخت شهریه تحصیل متقاضی
  3. بورس کامل 11000 تا 20000 یورویی که مختص دانشجویان ممتاز می باشد

مسکن دانشجویی در ایتالیا

جهت اجاره مسکن در ایتالیا روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به بودجه می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. امکان اجاره کامل آپارتمان با متراژ مختلف که بین 300 تا 600 یورو در ماه خواهد بود و یا اتاق های یک نفره و یا دو نفره در خانه و یا آپارتمان که بین 250 تا 400 یورو هزینه خواهد داشت. هم چنین در صورت توافق یک و یا چند دوست امکان اجاره یک آپارتمان به صورت مشترک وجود دارد که در این روش گاها کمک شایانی جهت یادگیری زبان های خارجی خواهد کرد.
جهت اجاره خانه یکی از بهترین راه ها جستجو در روزنامه و یا سایت های اینترنتی می باشد که البته نیازمند دانستن زبان ایتالیایی و یا داشتن دوستی که به این زبان آشنایی داشته باشد، خواهد بود.
همکاران ما در ایتالیا با سالها تجربه آماده کمک به هموطنان عزیزمان در جهت خرید و یا اجاره خانه و یا آپارتمان و یا رزرو خوابگاه های دانشجویی می باشند.
به عنوان مثال در شهر رم نشریه Porta Portese کاملاً شناخته شده می باشد، در این نشریه که به نحوی مانند آگهی روزنامه همشهری خودمان است و در روزهای سه شنبه و جمعه چاپ می شود، می توانید از بسیاری از خدمات ارائه شده استفاده نمائید.

کار دانشجویی در ایتالیا

امکان کار قانونی 20 ساعت در هفته وجود دارد و به صورت میانگین 9 یورو در ساعت حقوق پرداختی جهت کار در ایتالیا می باشد. جهت انجام کار غیر رسمی محدودیت ساعت وجود نخواهد داشت. امکان پیدا کردن کار وجود دارد اما با توجه به شرایط موجود پیدا کردن مشاغل مرتبط چندان ساده نیست اما امکان کار در زمینه های دیگر معمولا وجود دارد. در بخش های خدمات عمومی (کار در رستوران و هتل ها – فعالیت های تبلیغاتی و غیره) و توریسم با توجه به اینکه در ایتالیا یکی از زمینه های اصلی می باشد امکان کاریابی وجود دارد.

پروسه پذیرش


در صورتی که مشتاق به ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در ایتالیا هستید، این امکان برای شما وجود خواهد داشت تا در رشته های محدودی در مقطع لیسانس به زبان انگلیسی پذیرش بگیرید. امکان ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد در ایتالیا و دکتری در ایتالیا در اکثر رشته های تحصیلی وجود دارد. ادامه تحصیل در رشته پزشکی در ایتالیا نیز به زبان انگلیسی ممکن میباشد. لازم به ذکر است که سفارت ایتالیا در ایران با درخواست ویزاهای دوره های زبان موافقت نکرده و رویداد را صادر نمی کند.

پذیرش مقطع کارشناسی در ایتالیا:

امکان پذیرش در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی و یا ایتالیایی وجود دارد. تنوع رشته ها به زبان ایتالیایی بیشتر است.
در این امکان جدید که برای دانشجویان بین المللی در ایتالیا فراهم شده، دانشجویان میتوانند در یکی رشته مجاز و در تعداد محدودی از دانشگاه ها، به زبان انگلیسی تحصیلات دانشگاهی خود را شروع کنند. در زیر نام رشته ها آمده است. در این روش همانند سایر تحصیلات ایتالیا، امکان بهره مندی از بورس ها و کمک هزینه های دولتی و دانشگاهی نیز فراهم است.
  • مدیریت عمومی
  • علوم اجتماعی برای جهانی سازی
  • مدیریت و امور مالی
  • علوم مهندسی
  • مدیریت جهانی
  • مدیریت
  • فاینانس و بانکداری
  • مهندسی مکانیک خودرو
  • بیو تکنولوژی
تحصیل در رشته پزشکی ایتالیا و اطلاعات مربوط به آزمون آیمت IMAT ، تست ورودی دوره های پزشکی در ایتالیا


پذیرش مقطع کارشناسی ارشد:

جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان عموما 2 مرتبه در سال امکان اقدام کردن وجود دارد که مربوط به ترم ژانویه و ترم سپتامبر می شود. معمولا در ترم سپتامبر دانشگاه ها تعداد رشته های بیشتری ارائه می کنند. پروسه پذیرش معمولا بین 3 تا 4 ماه به طول می انجامد.

پذیرش مقطع دکتری:

در صورتی که جهت دوره دکتری قصد ادامه تحصیل دارید، اقدام کردن محدود به دوره زمانی خاصی نمی شود و در هر دوره ای از سال می توان اقدام کرد.

مدارک مقطع کارشناسی

  • مدرک زبان ایتالیایی استرنی
  • گواهی پایان تحصیلات متوسطه و پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات هر دو مقطع
  • گذرنامه
  • مدارک مقطع کارشناسی ارشد
  • دانشنامه مقطع کارشناسی همراه با ریز نمرات
  • گذرنامه
  • مدرک زبان انگلیسی (برای دوره های ارائه شده به زبان انگلیسی)
  • مدرک زبان ایتالیایی (برای دوره های ارائه شده به ایتالیایی)
  • دو توصیه نامه استاد
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی

مدارک مقطع دکتری

  • دانشنامه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد همراه با ریز نمرات
  • گذرنامه
  • مدرک زبان انگلیسی (برای دوره های ارائه شده به زبان انگلیسی)
  • مدرک زبان ایتالیایی (برای دوره های ارائه شده به ایتالیایی)
  • دو توصیه نامه استاد
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • پروپوزال یا پروژه تحقیقاتی
  • خلاصه موضوع پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد
  • فهرست مقالات و نشریات و یا هر مدرک دیگری که بتواند در ارزشیابی موثر واقع شود.

شرایط اخذ پذیرش رشته های پزشکی:

  • شرکت در آزمون ورودی کتبی و شفاهی
  • گواهی پایان تحصیلات متوسطه و پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات هر دو مقطع
  • گذرنامه
  • مدرک زبان ایتالیایی استرنی

دوره های تخصص:

  • شرکت در آزمون ورودی کتبی و شفاهی
  • دانشنامه مقطع کارشناسی همراه با ریز نمرات
  • گذرنامه
  • مدرک زبان انگلیسی (برای دوره های ارائه شده به زبان انگلیسی) و یا مدرک زبان ایتالیایی ( برای دوره های ارائه شده به ایتالیایی)
  • دو توصیه نامه استاد
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • پروپوزال یا پروژه تحقیقاتی
  • خلاصه موضوع پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد
  • فهرست مقالات و نشریات و یا هر مدرک دیگری که بتواند در ارزشیابی موثر واقع شود.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش مقطع لیسانس ایتالیا

  • رزومه به زبان انگلیسی
  • ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات به زبان انگلیسی یا ایتالیایی (با توجه به تجربیات سال های قبل و محدودیت زمانی پس از پذیرش و در مرحله دریافت ویزای دانشجوئی ایتالیا باید تمام مدارک تحصیلی و ریز نمرات آنها به زبان ایتالیایی ترجمه شود. از این رو توصیه جدی به تمام متقاضیان میکنیم که از ابتدا تمام مدارک تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی و ریز نمرات آنها را به زبان ایتالیایی ترجمه کنند تا از نظر زمانی با مشکل مواجه نشوند و نیازی به ترجمه و هزینه دوباره برای ترجمه به زبان انگلیسی نباشد)
  • کپی یکی از انواع گواهی های زبان انگلیسی یا ایتالیایی (‌در صورت وجود)
  • کپی از صفحه اول گذرنامه
  • انگیزه نامه تحصیلی به زبان انگلیسی
  • توصیه نامه (درصورت نیاز)

مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش در مقطع ارشد ایتالیا

  • دانشنامه و ریز نمرات مقطع کارشناسی همراه با ریز نمرات به انگلیسی یا ایتالیایی (با توجه به تجربیات سال های قبل و محدودیت زمانی پس از پذیرش و در مرحله دریافت ویزای دانشجوئی ایتالیا باید تمام مدارک تحصیلی و ریز نمرات آنها به زبان ایتالیایی ترجمه شود. از این رو توصیه جدی به تمام متقاضیان میکنیم که از ابتدا تمام مدارک تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس و ریز نمرات آنها را به زبان ایتالیایی ترجمه کنند تا از نظر زمانی با مشکل مواجه نشوند و نیازی به ترجمه و هزینه دوباره برای ترجمه به زبان انگلیسی نباشد)
  • گذرنامه
  • مدرک زبان انگلیسی (درصورت نیاز)
  • دو توصیه نامه استاد
  • رزومه انگلیسی
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • پروپوزال یا پروژه تحقیقاتی (در صورت نیاز)
  • ۱ قطعه عکس

مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش در مقطع دکتری ایتالیا

  • دانشنامه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد همراه با ریز نمرات به انگلیسی یا ایتالیایی (با توجه به تجربیات سال های قبل و محدودیت زمانی پس از پذیرش و در مرحله دریافت ویزای دانشجوئی ایتالیا باید تمام مدارک تحصیلی و ریز نمرات آنها به زبان ایتالیایی ترجمه شود. از این رو توصیه جدی به تمام متقاضیان میکنیم که از ابتدا تمام مدارک تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس و فوق لیسانس و ریز نمرات آنها را به زبان ایتالیایی ترجمه کنند تا از نظر زمانی با مشکل مواجه نشوند و نیازی به ترجمه و هزینه دوباره برای ترجمه به زبان انگلیسی نباشد)
  • گذرنامه
  • مدرک زبان انگلیسی
  • دو توصیه نامه استاد
  • رزومه
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • پروپوزال یا پروژه تحقیقاتی
  • خلاصه موضوع پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد
  • فهرست مقالات و نشریات و یا هر مدرک دیگر

مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشجوئی ایتالیا

  • فرم ویزای دانشجویی ایتالیا
  • تاییدیه تحصیلی
  • ترجمه کلیه مدارک تحصیلی و کلیه ریز نمره ها از مقطع دیپلم تا مقطع فوق لیسانس توسط مترجم رسمی ایتالیایی با تاییدیه دادگستری و امور خارجه به زبان ایتالیایی
  • ترجمه شناسنامه به زبان ایتالیایی (1 نسخه + 2 کپی از ترجمه)
  • اصل و کپی گذرنامه (2 نسخه از کپی)
  • ترجمه شرح دروس لیسانس اخذ شده (در این مورد با موسسه مشورت کنید)
  • --------- یورو به عنوان اعتبار (با توجه به تغییر این مورد لطفا با کارشناسان ما هماهنگی لازم را انجام دهید)
  • 4 قطعه عکس رنگی پشت نویسی شده به لاتین 3*4
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • مدارک زبان که توسط دانشگاه مورد نظر درخواست شده باشد.
  • ضمانت نامه مالی محضری که نشان دهنده این است که شخص ثالثی تمامی هزینه های دانشجو را متضمن شده که این ضمانت نامه یا پرینت درآمد شخصی است که ماهیانه حداقل 1,800,000 تومان درآمد دارد و یا موجودی بانکی 40,000,000 تومان با گردش حساب ترجیحا سه ماهه
  • پرینت رزرو بلیط رفت و برگشت
  • رزومه شخصی
  • کپی از تمامی مدارک

مدارک لازم بورس تحصیلی کشور ایتالیا:

  • ترجمه رسمی شناسنامه متقاضی به زبان ایتالیایی و تایید آن توسط دادگستری و سفارت
  • ترجمه رسمی شناسنامه سرپرست خانواده به زبان ایتالیایی و تایید آن توسط سفارت و دادگستری
  • فیش حقوقی سرپرست خانوار و ترجمه آن به زبان ایتالیایی و تایید توسط سفارت
  • گواهی تبدیل یورویی (صادره از بانک مرکزی واقع در میرداماد) و ترجمه آن
  • اجاره نامه منزل و ترجمه آن به زبان ایتالیایی

موارد زیر در امتیاز بندی و اعطای آسان تر بورس تحصیلی در ایتالیا تاثیر دارد:

  • خواهر یا برادر زیر 6 ماه دارید و پدر و مادر هر دو سر کار هستند و بچه در خانه تنها هست
  • اگر کسی تازه ازدواج کرده و ترجمه عقد نامه را ارایه دهد خانواده جدید حساب میگردد
  • با ذکر درصد هر کدام از پدر و مادر معلول باشند
  • با ذکر درصد اگر محصل معلول باشد
  • پدر و مادر محصل یکی یا هر دو فوت کرده اند (تنها هست)
  • پدر یا مادر با محصل تنها زندگی میکنند و یکی از آنها فوت کرده یا جدا شده
  • یک نفر یا چند نفر دیگر در خانواده در حال تحصیل دانشگاهی در یک شهر دیگر هستند (اینکه شهرهای ایران هم شامل میشود نمی دانم)

مدارک ثبت نام دانشگاه

  • اصل ترجمه مدرک تحصیلی و ریز نمرات که قبلا توسط سفارت ایتالیا در تهران ارزشیابی شده
  • کلیه مدارکی که قبلا به تایید سفارت ایتالیا در تهران رسیده است.
  • پاسپورت
  • کد مالیاتی ایتالیا
  • 4 قطعه عکس

سیستم آموزشی در ایتالیا

مقطع تحصیلی پیش نیاز مدرک اعطایی طول مدت نحوه ارزشیابی مدرک در ایران
تحصیلات‌ ابتدایی‌ در ایتالیا(Elmentare) 5 سالگی 5 سال
متوسطه‌ در ایتالیا (Media) تحصیلات ابتدایی 3 سال
دبیرستان‌ در ایتالیا (Superiore) متوسطه‌ (Diploma di Maturita) 5 سال
دانشگاه در ایتالیاDU (Diploma Universitario) دیپلم‌ دبیرستان‌ (Diploma di Maturita) دارندگان‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ از کشورهای‌ دیگر نیز می‌توانند پس‌ از گذراندن‌ امتحانات‌ زبان‌ ورودی‌ که‌ دانشگاه‌ مورد نظر برگزار می‌کند مجوز ورود به‌ دانشگاه‌ را دریافت‌ نمایند DU Diplomato in—— گرایش 2-3 سال کلیه‌ مدارک‌ دانشگاهی‌ از جمله‌ مدرک‌ Laurea، با 2 یا 3 سال‌ تحصیل‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان، “کاردانی” ارزشیابی‌ می‌شود.
‌ DL Diploma di Laurea لیسانس در ایتالیا DUمرتبط با رشته انتخابی (دارندگان DU می توانند از دوم ‌ DLوارد این مقطع شوند و نیازی به گذراندن سال اول ‌ DLندارند. DL 4-6 سال بعد از دیپلم‌ دبیرستان، برای‌ دوره‌های‌ 4 ساله‌ تحصیل، “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود. بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ برای‌ دوره‌های‌ 5 ساله‌ تحصیل، “کارشناسی‌ ارشد “ارزشیابی‌ می‌شود.
DS Diploma di Specializazione فوق لیسانس در ایتالیا داشتن DL و قبولی در آزمون ورودی DS 2-5 سال با شرط‌ گذراندن‌ حداقل‌ 2 سال‌ تحصیلی‌ و داشتن‌ کارشناسی، “کارشناسی‌ ارشد” در تخصص یاد شده‌ ارزشیابی‌ می‌شود و یا با نظر کمیسیون‌ ارزشیابی صحت‌ صدور آن‌ تأیید می‌گردد
DR Dottorato di Ricerca دکتری در ایتالیا داشتن DL و قبولی در آزمون ورودی گاها داشتن DS نیز ضروری است DR 3-4 سال با شرط‌ داشتن‌ مدارک‌ Laurea یا کارشناسی‌ ارشد، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود.

طراحی سایت : رسانه گستر © 2002 - 2020